Haluatko ilmoittautua kilpailuun? Rekisteröidy käyttäjäksi

Rekisteröitymällä Hiihtokalenterin käyttäjäksi voit itse hoitaa omat ja huollettaviesi ilmoittautumiset valitsemiisi kilpailuihin.

Rekisteröidy

Kaipaatko apua? Katso kuinka käytät Hiihtokalenteria ohjesivultamme.

TULEVAT KILPAILUT
 

Kilpailukalenterit

Lajikohtaisista kilpailukalentereista löydät kaikki kilpailut.

HUOM! Kesällä lisenssit päivittyvät klo 12,14,16,18,20 kalenteriin!

Hiihtokalenterin tuki (Eeva) parhaiten tavoitettavissa kesällä puhelimella 0400 586392.

SM-kilpailuissa, Suomen Cupissa ja Hopeasomman loppukilpailuissa myös seuran omat urheilijat maksavat osallistumismaksun. Kyseessä arvokilpailu.

Kaudella 2024-2025 viimeinen ilmpvät ma ja to klo 21 mennessä. Pääsääntöisesti ilmoittautuminen päättyy kisaviikon ma klo 21 SM-kilpailuissa, Suomen Cupissa ja osassa FIS-kilpailuita. Kisajärjestäjä voi päättää kansallisten kilpailujen osalta onko viimeinen ilmoittautumispäivä kisaviikon ma tai to klo 21.

MUISTAKAA tarkistaa, että kilpailette oikealla lisenssillä. Skipassilla saa kilpailla yli 12-vuotias vain oman seuran kilpailuissa, oman piirin pm-kisoissa ja Hopeasomman loppukilpailussa. Muuloin pitää olla kilpailulisenssi (B, A tai Tryout). Sama koskee 35-64-vuotiaita, heillä skipassi käy kuten edellä (poislukien Hopeasompa) sekä veteraanien SM-kilpailuihin ja massahiihtoihin.

Hiihtokalenteria on sääntöryhmän päätöksellä muutettu siten, että 2018-syntynyt (4–5-vuotias) voi osallistua sarjoihin 6, 7* ja 8*. Hiihtokalenteri tarjoaa 6-, 7- ja 8-vuotiaiden sarjoja 2017–2018-syntyneille ja AINA, jos on 6-vuotiaiden sarja, tulee ilmoittautua siihen. *7- ja 8-vuotiaiden sarjoihin voi ilmoittautua VAIN, jos 6-vuotiaiden sarjaa ei ole. Sama sääntö koskee myös kaikkia 8-14-vuotiaita kilpailijoita! Aina ilmoittauduttava omaan sarjaan, jos sellainen on. Sama sääntö koskee myös kaikkia 8-14-vuotiaita kilpailijoita! Aina ilmoittauduttava omaan sarjaan, jos sellainen on.

HUOM! VIIMEINEN ILMAIKA KILPAILUIHIN TÄLLÄ KAUDELLA KLO 21.00!

Kilpailijoilla on nyt käytössä maksuhistoria julkisella puolella, josta voi tulostaa kuitit maksamiinsa kilpailuihin.

**Muistathan, että FIS-kilpailuissa FIS-lisenssi on pakollinen kotimaan lisenssin lisäksi sarjoissa 20 ja yleinen. Muista hoitaa asia ajoissa kuntoon, sillä ilman koodia et pääse ilmoittautumaan! Maksettuasi lisenssin muista myös ilmoittaa asiasta Larissa Erolalle liiton toimistoon koodin aktivointia FIS:lle varten. **

Ostaessasi uuden lisenssin huomioi, että päivittyminen kestää n. tunnin Hiihtokalenteriin.

Kehitysideoita Hiihtokalenteriin liittyen otetaan vastaan: eeva@hiihtoliitto.fi

Kauden 2025-2026 SM-kisajärjestäjät

Yleisen sarjan SM-hiihdot Puijon Hiihtoseura Inarin Yritys

Nuorten SM-hiihdot Tampereen Pyrintö Ounasvaaran Hiihtoseura

Hopeasomman loppukilpailu Ristijärven Pyry

Veteraanien SM-hiihdot Kempeleen Kiri / Kempeleen Pyrintö

**Maksujen siirto seuran maksettavaksi = kilpailija ilmoittaa ja siirtää osallistumismaksun seuran maksettavaksi.
Jos seuranne on antanut teille ohjelman kautta luvan, voitte siirtää maksun seuralle. Tarkistakaa seuraltanne, mihin mennessä teidän on tehtävä ilmoittautuminen, että seura voi maksaa sen. Muussa tapauksessa teidän tulee maksaa itse ilmoittautumisenne.

Ilmoittautumisen ongelmissa ottakaa yhteys Eevaan p. 0400586392, eeva@hiihtoliitto.fi Päivystys klo 9-21 marras-maaliskuussa.

*** KAUDEN 2024-2025 OSALLISTUMISMAKSUT*** Nämä osallistumismaksut voimassa 1.10.2024 alkaen. Kesäkauden 2024 voimassa osallistumismaksut 2023-2024

Maastohiihdon SM-kisat ja Suomen Cup

Yleinen sarja 35 € / matka

Yleinen viesti, miehet 65 € / joukkue

Yleinen viesti, naiset 65 € / joukkue

Parisprintti 47 € / joukkue

Nuorten sarjat ja Hopeasompa 24 € / matka

Nuorten viesti ja Hopeasompa-viestit 52 € / joukkue

Veteraanisarjat 27 € / matka

Veteraaniviesti 55 € / joukkue

Suomen Hiihtoliiton päättämät maastohiihdon Suomen-mestaruuskilpailujen ja Suomen Cupin osakilpailujen osallistumismaksut ovat järjestäjiä sitovia.

FIS-kilpailujen ja kansallisten maastohiihtokilpailujen maksimiosallistumismaksut

FIS-kilpailut 30 € / matka / laji (vain FIS-sarjat: 18, 20, yleinen)

Yleinen sarja 25€ / matka / laji

Nuorten sarjat 24 € / matka / laji

16-vuotiaiden ja nuorempien sarjat 19 € / matka / laji

Aikuisten ja nuorten viesti 47 € / joukkue

Parisprintti 42 € / joukkue

Lisämaksuja ei sallita.

Hiihtokalenterin maksut: Muut kilpailut - lähikilpailut, joissa osallistumismaksu max 10€: järjestäjältä peritään 35€ maksu kalenterissa olevasta kilpailusta. Maakuntaviesteistä yms. peritään 55€ maksu kalenterissa olevasta kilpailusta.

Muut kilpailut - kansalliset (seurat, joilla vain yksi kilpailu per kausi): kilpailulupamaksu 400€ + laskutuskulut kalenterista olevasta kilpailusta ja Kilmon käytöstä.

Muut kilpailut/ massarullahiihto - järjestäjältä peritään 120€ kalenterissa olevasta kilpailusta

Hiihtokalenterin kautta ilmoittautuessa peritään Hiihtoliitolle 5€/ilmoittautuminen/joukkue osallistumismaksusta. Tuotto käytetään kauden aikana tuleviin fluoritestauksiin aiheutuviin kuluihin (testaajat, välineet jne.), hiihtokalenterin ja Kilmon kehittämiseen sekä kilpailukauden päivystyspalveluihin.

HIIHTOURHEILUA TUKEMASSA